جستجو پیشرفته محصولات
0
سبد خرید خالی است.
ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در مهندس نابغه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت مهندس نابغه و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در مهندس نابغه شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت مهندس نابغه و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

رفع مشکل خامه ندادن قهوه ساز

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

رفع مشکل خامه ندادن قهوه ساز

بررسی علل تشکیل نشدن خامه بر روی قهوه

خامه ندادن قهوه ساز، مشکلی است که بسیاری از عاشقان قهوه با آن رو به رو هستند. اگر عاشق قهوه اسپرسو هستید، بدون شک به کرمی که در بالای آن تشکیل می شود توجه کرده اید. وجود این کرم به قدری مهم است که بسیاری بر این باورند کیفیت قهوه به خامه روی آن بستگی دارد. خامه روی قهوه، بخش غیر قابل انکاری از جذابیت بصری قهوه را تشکیل می دهد. به علاوه عطر و طعم لطیف آن، حس خوشایندی به مصرف کنندگان قهوه القا می کند. اما در بسیاری از موارد، با وجود رعایت تمامی مراحل، خامه بر روی سطح قهوه تشکیل نمی شود. این امر بیش‎تر به دلیل مشکلات داخلی قهوه ساز است.

 عدم تشکیل خامه قهوه

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، عدم تشکیل خامه قهوه، می تواند به دلیل وجود مشکلات داخلی و خارجی باشد. برخی از این مشکلات مربوط به عملکرد قهوه ساز و برخی دیگر نیز مربوط به عملکرد باریستا هستند. همچنین کیفیت قهوه و مواد اولیه نیز در بروز این مشکل بسیار موثر هستند. در این بخش برخی از مرسوم ترین مشکلاتی که باعث تشکیل نشدن کرم قهوه می‎شوند را بررسی می کنیم.

  • خراب شدن تنظیمات قهوه ساز: گاهی اوقات خامه ندادن قهوه ساز، به دلیل به هم ریختگی تنظیمات دستگاه است. در برخی موارد بدون هیچ دلیل منطقی و واضحی، دستگاه شما تنظیمات قبلی خود را فراموش می کند. در این مرحله است که شما باید قهوه ساز را مجدد و به صورت دستی تنظیم کنید.
  • نامرغوبی مواد اولیه: این مشکل نیز یکی از بارز ترین موارد در عدم تشکیل خامه قهوه است. معمولا باریستاهای جوان و تازه کار، با مقدار و اندازه های مواد آشنا نیستند. به همین دلیل ممکن است با کم و زیاد کردن مقدار یکی از مواد، فرآیند خامه سازی را دچار اشکال کنند.
 خامه ندادن قهوه ساز

چه راه حلی برای خامه ندادن قهوه ساز موثر است؟

خامه ندادن قهوه ساز، معضل بزرگی است اما راه حل های آسانی برای آن وجود دارد. فرض کنید در طول یک روز شلوغ، نزدیک به پانصد مشتری داشته اید و دستگاه شما دیگر نمی‎تواند مثل ساعات اولیه صبح کار کند. در این صورت شما چه می کنید؟ بله درست حدس زدید؛ اولین گام برای مشکل خامه ندادن دستگاه، خاموش کردن آن است. البته این کار به صورت موقتی می تواند موثر باشد و برای زمانی مناسب است که دستگاه دچار مراحل بعدی استهلاک نشده است. اما اگر با انجام این کار باز هم فرآیند خامه سازی درست انجام نشد، چه کار کنیم؟ برای پاسخ دادن به این سوال مهم، توصیه می کنیم ادامه مقاله ما را به طور دقیق مطالعه کنید.

  • ایجاد دمای متعادل:

اولین راه حلی که برای مشکل خامه ندادن قهوه ساز توصیه می کنیم، تنظیم دمای داخلی دستگاه برای ایجاد یک امولسیون پایدار است. به طور کلی، دمای بیش از حد بالا در دستگاه اسپرسوساز باعث می شود که خامه سریع‎تر از بین برود. همچنین دمای بسیار پایین، دستگاه را به درجه تشکیل خامه نرسانده و در دماهای پایین عموما هیچ خامه ای تشکیل نمی شود. برای ایجاد تعادل و ثبات، توصیه می کنیم دمای قهوه ساز را به طور معمول بر روی90 تا 92 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

  • ایجاد فشار مناسب:

راه حل دیگری که برای عدم تشکیل خامه قهوه می توان به کار گرفت، تنظیم فشار قهوه ساز است. اگر فشار دستگاه به حد کافی نباشد، دستیابی به فوم و خامه قهوه دشوار خواهد بود. البته لازم است بدانید فشار حداکثری نیز می تواند برای دستگاه شما مضر باشد و آن را دچار استهلاک کند. ایجاد تعادل برای اعمال فشار دستگاه، هنری است که اغلب افراد متخصص به آن واقف هستند.

روش های مراقبت از دستگاه قهوه ساز

هنگام تهیه خامه قهوه اسپرسو، به چه نکاتی توجه کنیم؟

نکات زیادی وجود دارند که می توان با انجام آن ها، مشکل خامه ندادن قهوه ساز را به حداقل رساند. اگر دستگاه قهوه ساز شما نمی تواند خامه باکیفیتی ایجاد کند، با رعایت این موارد می توانید به فوم مرغوب قهوه دست پیدا کنید. البته باید توجه داشته باشید تمامی این عوامل به‎صورت فردی هستند و لازم است مشکل ساخت فوم قهوه را به صورت ریشه‎ای بررسی کنید.

یکی از کارهایی که می توانید برای تولید خامه قهوه اسپرسو انجام دهید، آسیاب کردن قهوه هنگام آماده سازی آن است. قهوه ای که از قبل آسیاب شده، نمی تواند خامه باکیفیتی داشته باشد. علت این امر نیز اکسید شدن پودر قهوه در مقابل رطوبت هوا است. در واقع می توان گفت پودر قهوه، بیش تر از دانه قهوه در مقابل اکسیداسیون قرار دارد. به همین دلیل هنگام استفاده از پودر قهوه، طعم و رایحه نامطلوبی مانند ترشیدگی ایجاد می شود. اگر شما از طرفداران پر و پاقرص قهوه باشید، متوجه این طعم نامطلوب خواهید شد. توصیه می کنیم برای جلوگیری از بروز این مشکل، قهوه را تا زمان آماده سازی آسیاب نکنید.

هنگام تهیه خامه قهوه اسپرسو، توجه به زمان عصاره گیری نیز مهم است. قهوه ای که در بیست ثانیه تهیه شود با قهوه ای که در بیش از سی ثانیه درست شود، بسیار متفاوت خواهد بود. به طور کلی زمان، یکی از اصلی ترین شاخصه های آماده سازی خامه قهوه است. برای آشنایی با زمان مناسب آماده سازی قهوه، می توانید از مقالات دیگر ما استفاده کنید. همچنین می توانید با گذراندن یک دوره کوتاه آموزشی، صفر تا صد درست کردن قهوه و فوم قهوه را آموزش ببینید.

تعمیر قهوه ساز

روش های مراقبت از دستگاه قهوه ساز

مشکل خامه ندادن قهوه ساز، بیش تر به دلیل عدم مراقبت صحیح از دستگاه قهوه ساز رخ می دهد. اغلب ما هنگام تهیه این دستگاه، روش های استفاده صحیح از آن را آموزش نمی بینیم. به همین علت نیز پس از یک دوره کوتاه مدت، با یک دستگاه مستهلک و خراب رو به رو می شویم. برای جلوگیری از این موضوع، مراقبت از قهوه ساز و افزایش عمر مفید آن، می توانید از روش های زیر استفاده کنید:

  1. پاکسازی دستگاه: برای پاکسازی دستگاه باید به دفترچه راهنمای مربوط به دستگاه خود مراجعه و روش پاکسازی را مطالعه کنید. برخی از دستگاه های قهوه ساز دارای قطعات قابل جدا شدن هستند که می توانید آن‎ها را جدا کرده و پاک کنید. برای پاکسازی آسان دستگاه، می توانید از آب خالص و تمیز استفاده کنید. اگر آب شما دارای ذرات آلودگی باشد، ممکن است این ذرات به داخل دستگاه وارد شده و باعث خرابی آن شوند.
  2. استفاده از مواد شوینده مناسب: برای نرسیدن به مرحله تعمیر قهوه ساز، بهتر است روش نگهداری مناسبی را اتخاذ کنید. یکی از این روش ها استفاده مواد شوینده مناسب برای پاکسازی دستگاه است. برای پاکسازی قهوه ساز از مواد شوینده قوی استفاده نکنید. این مواد ممکن است باعث خرابی دستگاه شوند.
  3. عدم استفاده از آب و شیر سرد: در فرآیند تهیه خامه قهوه اسپرسو، برخی از افراد از آب و شیر سرد استفاده می کنند. این دو ماده به مرور زمان باعث پایین آمدن عملکرد دستگاه قهوه ساز شما می شوند. به علاوه استفاده از آب و شیر سرد، کیفیت نهایی قهوه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

برای تعمیر قهوه ساز به کجا مراجعه کنیم؟

گاهی اوقات با وجود رعایت تمامی نکات ایمنی و فردی، دستگاه شما عملکرد خوبی را ارائه نمی دهد. در این صورت لازم است به تعمیر قهوه ساز خود بپردازید. برای تعمیر دستگاه قهوه ساز، می‌توانید به چندین مرجع رسمی مراجعه کنید. اولین گزینه، تماس با شرکت سازنده قهوه ساز است. شماره تلفن شرکت را در دفترچه راهنمایی قهوه ساز پیدا کرده و با آن‌ها تماس بگیرید. در این صورت، شرکت می‌تواند شما را راهنمایی کرده و در صورت نیاز، به شما اطلاعات فنی لازم را بدهد. گزینه دوم، مراجعه به فروشگاه قهوه ساز است. در این صورت، می‌توانید با فروشنده در رابطه با تعمیرات قهوه ساز مشورت کرده و از او در این باره کمک بگیرید.

گزینه سوم تعمیر قهوه ساز، مراجعه به مرکز تخصصی تعمیرات الکترونیک است. مراکز تعمیرات الکترونیک، دارای متخصصان ویژه تعمیرات لوازم خانگی هستند. آن ها برای هر برند دستگاه قهوه ساز، روش تعمیرات متفاوتی را در پیش می گیرند. در نهایت اگر هیچ یک از این روش ها کارساز نبود، می توانید از آخرین روش استفاده کنید. بهتر است برای کسب اطلاعات بیش‎تر، به اینترنت مراجعه کرده و با جستجو در گوگل، به دنبال فروشگاه‌های تخصصی تعمیرات قهوه ساز بگردید. با مطالعه نظرات و امتیازات کاربران، می‌توانید به فروشگاه مناسب برای تعمیر قهوه ساز خود دست پیدا کنید.

آیا خامه ندادن قهوه ساز، مشکل بزرگی است؟

برای بسیاری از افرادی که با مشکل عدم تشکیل خامه قهوه در دستگاه خود رو به رو می‎شوند، نگرانی زیادی به وجود می آید. اگر شما نیز با این مشکل رو به رو هستید، باید بگوییم به هیچ عنوان نگران نباشید. مشکل خامه ندادن دستگاه قهوه ساز، به راحتی و با رعایت چند اصول ساده رفع می شود. تنها کافی است به اصولی که در این مقاله اشاره کردیم دقت کنید و آن ها را در دستور کار خود قرار دهید. در ضمن شما می توانید هنگام خرید دستگاه قهوه ساز، از فروشندگان این محصول ضمانت نامه و گارانتی رایگان دریافت کنید. در این صورت با خرابی دستگاه، می توانید به نمایندگی تعمیرات آن مراجعه کرده و خدمات ویژه تعمیرات دریافت کنید.

درباره نویسنده



نویسنده
صفحه نویسنده

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط