جستجو پیشرفته محصولات
0
سبد خرید خالی است.

10 علت افت فشار برق ساختمان + ویدیو آموزشی

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

10 علت افت فشار برق ساختمان + ویدیو آموزشی

یکی از مشکلات مهمی که در ساختمان ها ایجاد می­شود افت فشار برق ساختمان است. علت های بسیاری برای ایجاد افت فشار برق ساختمان وجود دارد. در این مطلب قصد داریم علت های ایجاد این مشکل را برای شما بیان کرده و همچنین 10 علت افت فشار برق ساختمان را به طور کامل برای شما شرح خواهیم داد. همچنین نکات لازم قبل از انجام برق‌کشی را نیز برای شما بیان خواهیم کرد.

ویدیو آموزشی 10 علت افت فشار برق ساختمان

علت افت فشار برق چیست؟

هر ساختمانی مداری با مقاومت های مختلف دارد که هراندازه تعداد مقاومت ها بیشتر شود برای عبور جریان برق به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.سپس انرژی به گرما تبدیل میشود و از بین می رود. بنابراین مقداری از انرژی کاهش پیدا می­کند.

 به عنوان مثال، یک بخاری برقی ممکن است مقاومت ده اهم داشته باشد و سیم هایی که آن را تامین می­کنند ممکن است مقاومتی برابر با 0.2 اهم داشته باشند، یعنی حدود 2 درصد از کل مقاومت مدار. این بدان معناست که تقریباً 2٪ از ولتاژ تغذیه شده در خود سیم از بین می رود. افت بیش از حد ولتاژ ممکن است منجر به عملکرد نامناسب بخاری و گرم شدن بیش از حد سیم ها و اتصالات شود.

در انتقال نیرو، تکنیک ها و روش های مختلفی برای جبران افت ولتاژ در مدارهای الکتریکی وجود دارد و این روش ها برای جاهایی که سطوح ولتاژ باید به طور دقیق حفظ شود، استفاده می شود.

ساده ترین روش برای کاهش افت ولتاژ و فشار برق افزایش قطر هادی بین منبع برق و بار است که مقاومت کلی را کاهش خواهد داد.

علت افت فشار برق

چرا افت ولتاژ و فشار برق ساختمان مهم است؟

افت بیش از اندازه ولتاژ در مدار الکتریکی می تواند منجر به عملکرد نامناسب وسایل برقی و الکتریکی در مدار شود. در موردهای شدیدتر، افت ولتاژ و فشار برق بیش از اندازه می تواند منجر به آسیب قابل توجهی به موتورهای الکتریکی شود.

به طور مثال اگر افت فشار برق دارای شدت زیادی باشد سبب آسیب به موتور یخچال و فریزر و ماشین لباس شویی و وسایل برقی دیگر می­شود.

علت افت فشار برق ساختمان

دلایل بسیاری وجود دارد که سبب ایجاد افت فشار برق ساختمان می­شود. ما دلایل مهم و اساسی که امکان آن ها بیشتر از موارد دیگر است برای شما گرد آورده ایم تا بتوانید با مطالعه این موارد مشکل افت برق ساختمان خود را سریع تر تشخیص دهید.

1- پیچیدگی سیم های برق و اتصالات

اگر سیم های برق ساختمان در هم پیچیده شده باشند امکان این مسئله وجود دارد که افت فشار برق بوجود آید. اطمینان حاصل کنید که سیم کشی ساختمان شما دچار این مشکل نشده باشد.

2- از سیم های آلومینیومی در زمان سیم کشی استفاده نکنید

در هنگام برق کشی آپارتمان یا خانه شاید به این فکر افتاده باشید که به جای استفاده از سیم های مسی از سیم های آلومینیومی استفاده کنید یا بخشی را از سیم مسی و بخشی دیگر از خانه را از سیم آلومینیومی استفاده کنید.

درست است که سیم های آلومینیومی دارای قیمت ارزان تری هستند اما هنگامی که سیم های آلومینیومی و مسی به هم متصل می شوند خوردگی سیم ها به شدت زیاد می­شود.

بعد از گذشت چندین سال و شل شدن این سیم ها امکان دارد اتصال آن ها موجب اتصالی برق و حتی آتش سوزی و همچنین افت فشار برق شود.

علت افت فشار برق

3- طول سیم های استفاده شده در ساختمان

مهندسین هنگام فرآیند برق کشی از این موضوع آگاهی دارند که طول سیم باید به اندازه باشد زیرا کم یا زیاد بود طول سیم باعث افت فشار برق ساختمان خواهد شد.

ولتاژ و الکتریسته مورد نیاز ساختمان را در نظر گرفته تا میزان اندازه مناسب قطر سیم‌ها را به درستی بسنجید و بر اساس آن بهترین اندازه طول سیم را برای ساختمان انتخاب کنید.

در ادامه مطلب میتوانید مقاله ارورها و کدهای خطا در یخچال را مطالعه کنید.

4- از سیم های بی کیفیت استفاده نکنید.

در هنگام برق کشی ساختمان از سیم های بی کیفیت استفاده نکنید. در برق کشی سعی کنید از سیم های با کیفیت و محکم استفاده کنید تا دچار افت فشار و مشکلات احتمالی دیگر نشوید.

معمولا سیم هایی که دارای کیفیت کمتری هستند نازک تر از سیم های باکیفیت هستند و قسمت زیادی از جریان الکتریسته برق آپارتمان شما را هدر می­دهند. بنابراین میزان انرژی حاصل از آن سیم ها نیز دچار افت فشار می­شود.

به طور کلی سیم های مسی کیفیت بالاتری نسبت به سیم های آلومینیومی دارند. در هنگام برق کشی ساختمان خود سعی کنید از سیم های مسی با کیفیت استفاده کنید.

5- خوردگی سیم ها در ساختمان های فرسوده

اگر سالهاست که تغییراتی برای سیم کشی ساختمان صورت نگرفته است امکان دارد که سیم های ساختمان شما دچار خوردگی شده باشند و ضعیف شدن برق ساختمان به علت فرسودگی سیم ها است.

از یک مهندس برق بخواهید که میزان خوردگی و استهلاک سیم‌های ساختمان شما را بررسی کند.

6- به قطر سیم ها دقت کنید

یکی از مسائل مهمی که باید در هنگام سیم کشی ساختمان به آن توجه کنید این است که قطر سیم ها استاندارد باشد.

نکات لازم قبل از انجام برق‌کشی

7- ایجاد بار اضافه در سیم ها

اگر از یک پریز برای چند دستگاه برقی به طور همزمان استفاده کنید سبب ایجاد بار اضافی در سیستم برق ساختمان می­شوید.

همین امر فشار ولتاژ را کاهش خواهد داد. بهتر است که هر دستگاه برقی را به صورت جداگانه استفاده کنید تا دیگر دچار این مشکل نشوید.

8- شوک الکتریکی

شوک الکتریکی به علت استفاده زیاد از برق در یک بازه زمانی واحد اتفاق می­افتد. این اتفاق بیشتر در ساختمان قدیمی رخ می­دهد. بهتر است که از وسایل برقی همزمان استفاده نکنید تا فشار برق دچار افت نشود.

9- جریان ناهماهنگ در سیم کشی

اگر بیش از توان سیستم برق کشی ساختمان از تجهیزات روشنایی و برقی استفاده کنید امکان افت فشار ولتاژ وجود خواهد داشت. سعی کنید میزان روشن بودن وسایل برقی را کاهش دهید.

10- منبع اصلی برق شهری

اگر هر کدام از مشکلات بالا را بررسی کردید و ساختمان شما هیچ یک از این مسائل را نداشت با شرکت برق شهر خود تماس حاص کنید و علت آن را جویا شوید.

راه حل ها و توصیه های برای حل مشکل افت فشار برق

  • از محافظ برق استفاده کنید. اگر به هر دلیلی ولتاژ برق پایین یا بالا باشد جریان برق را قطع خواهد کرد و باعث می­شود که دیگر به وسایل برقی شما آسیب وارد نشود.
  • تجهیزات و وسایل روشنایی را به صورتی انتخاب کنید که با اندازه ظرفیت تحمل کابل ها و سیم ها تناسب داشته باشد.
  • از وسایل برقی به طور همزمان استفاده نکنید و هر کدام را در زمان جداگانه ای استفاده کنید تا دچار افت فشار برق نشوید.
  • می­توانید جعبه فیوز خریداری کنید و وسایل برقی خود را در برابر نوسانات ولتاژی و برقی محافظت کنید.
  • به طور کلی در حین برق کشی ساختمان از سیم هایی استفاده کنید که دارای کیفیت مناسبی هستند.
  • در زمان برق کشی ساختمان سیم ها را در محفظه‌ای قرار داده تا از گرما و نور خورشید در امان بمانند. با اینکار از افت فشاربرق ساختمان در طول زمان های متمادی جلوگیری خواهید کرد.
  • رگولاتوری با ولتاژ مناسب در مدار الکتریکی برق خانه قرار دهید. رگولاتور تنظیم کننده و محافظت کننده قوی است و نوعی از نیمه رسانا‌ است که برای تنظیم ولتاژ تولید وطراحی شده است.
  • از خازن های ویژه ای در سیم کشی ساختمان خود استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از افت فشار برق می­توانید در سیم کشی ساختمان استابلایزر نصب کنید.
  • در هنگام برق کشی ساختمان از بسط عایق دار استفاده کنید تا سیم کشی ساختمان شما در طی گذشت زمان دچار خوردگی و فرسودگی نشود.
10 علت افت فشار برق ساختمان

نکات لازم قبل از انجام برق‌کشی

برق کشی ساختمان یک کار تخصصی است و نیاز به مهارت و دانش کافی دارد به همین علت باید نکات ایمنی را رعایت کنید. ما درقسمت زیر مهم ترین نکات ایمنی در حین برق کشی را برای شما توضیح خواهیم داد.

  • قبل از هر کاری شدت جریان برخورد خروجی‌های سیم ها را چک و بررسی کنید.
  • اتصالات برق و کابل ها را در محیط مرطوب قرار ندهید چرا که رطوبت سبب ایجاد اتصال های برقی خواهد شد.
  • سیم کشی ساختمان باید به‌ صورت تک خطی باشد تا بین کابل ها تداخلی ایجاد نشود.
  • در حین برق کشی کلید حفاظت جان با جریان نشستی MA 30 استفاده کنید.
  • بر اساس آیین نامه برق کشی پریز و کلید برق را نصب کنید و به اندازه هایی که در آیین نامه گفته شده توجه کنید تا در آینده دچار مشکل دیگر نشوید.

جمع بندی

افت فشار برق ساختمان می­تواند دلایل بسیاری داشته باشد که به مهم ترین این دلایل پرداختیم. اگر هیچ یک از علت های بالا دلیل افت فشار برق شما نیست بهتر است که با یک مهندس برق مشورت کنید تا به صورت تخصصی به شما کمک کند.

همچنین برای محافظت دستگاه های برقی خود از رگولاتور و خازن ویژه و بسط عایق دار و محافظ برق استفاده کنید تا وسایل برقی شما کمتر دچار آسیب شوند.

علاوه بر آن به یاد داشته باشید که در سیم کشی ساختمان ها حتما از سیم ها و کابل های با کیفیت استفاده کنید تا در طی مرور زمان دچار فرسودگی نشوند. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما عزیزان واقع شده باشد.

درباره نویسنده



نویسنده

نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط